Kunst van Pim Smit & Imke Courtois voor Night To Walk Again

08.12.2016

Imke Courtois en Pim Smit maken kunst voor triatleet Marc Herremans en zijn stichting To Walk Again. In een speciaal ontwikkelde ArtYPartYTent ontstaat een mixed media artwork, met photoshoots, voetbal poses in mannequin style in combinatie met diverse schildertechnieken.

Na Oa Eddy Merckx, Kim Clijsters, Thibaut Courtois en vorig jaar Delfine Persoon is het nu de beurt aan Imke Courtois om in de wondere kunstwereld van Pim te stappen. Het is het veertiende Art Meets Sport project van Pim Smit, zijn acties brachten integraal al meer dan 200.000 euro op.

De voetbalkunst van Imke en Pim wordt zaterdag 17 december geveild tijdens het gala Night To Walk Again in Knokke. De doelstelling van To Walk Again is Laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aanbieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking en hun entourage. Voorbeelden van dit soort activiteiten zijn: sport- en vakantiekampen, aangepaste fitness, rolstoelbasketbal voor jongeren, sportinitiaties en meer.

De reden dat Pim en Imke zich hiervoor inzetten is dat ze graag geld willen ophalen voor mensen met een fysieke beperking. Dit doen ze middels het veilen van kunst tijdens de Night To Walk Again. Eerder schilderde Pim al met een echte Robot. Deze Robot genaamd Zora kwam tijdens de veiling het podium op om het kunstwerk te presenteren.

Marc Herremans is een van de bekendste triatleten in Belgiƫ. In 2002 kwam hij tijdens een trainingskamp in Lanzarote zwaar ten val en raakte verlamd. Herremans richtte vervolgens de organisatie To Walk Again op, die onderzoek doet naar ruggemergletsel.


Kunst van Pim Smit & Imke Courtois voor Night To Walk Again